Domů Pro Ženy Jak pečovat o poškozené vlasy

Jak pečovat o poškozené vlasy

Autor článku: Svět Ženy
0 Komentář

Poškozené vlasy jsou suché, lámavé a bez lesku. Mohou mít různé příčiny, například časté barvení, fénování, žehlení nebo používání agresivních vlasových přípravků. Pokud máte poškozené vlasy, je důležité jim dopřát správnou péči, abyste jim pomohli obnovit zdravý vzhled.

Základní kroky péče o poškozené vlasy

  • Pravidelně zastřihávávejte konečky. Končečky vlasů jsou nejvíce náchylné k poškození, proto je důležité je pravidelně zastřihávat. To pomůže zabránit dalšímu třepení a roztřepení vlasů.
  • Vybírejte si správnou vlasovou kosmetiku. Pro poškozené vlasy jsou vhodné přípravky, které obsahují složky, které pomáhají hydratovat a regenerovat vlasy. Mezi takové složky patří například:
    • Hydratační složky, jako jsou kyselina hyaluronová, panthenol nebo glycerol. Tyto složky pomáhají vlasům zadržovat vlhkost.
    • Regenerační složky, jako jsou proteiny, aminokyseliny nebo esenciální oleje. Tyto složky pomáhají opravit poškozené vlasy.
  • Omezte používání tepla. Fénování, žehlení a kulmování vlasů poškozují vlasovou kutikulu, což může vést k suchosti, lámání a třepení vlasů. Pokud používáte teplé stylingové nástroje, používejte je na nižší teplotu a vždy používejte ochranný přípravek na vlasy.
  • Chraňte vlasy před sluncem. Sluneční paprsky mohou vlasy vysušovat a poškozovat. Před odchodem ven si vlasy vždy chraňte kloboukem nebo šátkem.

Další tipy pro péči o poškozené vlasy

  • Doplňujte stravu o živiny pro vlasy. Vlasy jsou tvořeny z bílkovin, proto je důležité jíst potraviny bohaté na bílkoviny, jako je maso, ryby, vejce nebo luštěniny. Dále je pro vlasy důležitý vitamin A, vitamin C, vitamin E, biotin a železo. Tyto živiny můžete získat z ovoce, zeleniny, celozrnných výrobků a luštěnin.
  • Pijte dostatek tekutin. Vlhkost je pro vlasy důležitá, proto je důležité pít dostatek tekutin. Doporučuje se vypít alespoň 2 litry tekutin denně.
  • Vyhýbejte se chemikáliím. Barvení, melírování a trvalá ondulace mohou vlasy poškodit. Pokud si vlasy barvíte, vyberte si šetrnou barvu a vždy používejte ochranný přípravek na vlasy.

Péče o poškozené vlasy doma

Maska na vlasy

Maska na vlasy je skvělým způsobem, jak vlasy hydratovat a regenerovat. Masku nanášejte na vlasy jednou týdně, nejlépe na vlhké vlasy před umytím. Masku nechte působit alespoň 20 minut, poté vlasy umyjte šamponem a kondicionérem.

Olejový zábal

Olejový zábal je další skvělou možností, jak vlasy hydratovat a regenerovat. Naneste olej na vlasy od kořínků až po konečky. Vlasy zabalte do ručníku a nechte působit alespoň 30 minut, poté vlasy umyjte šamponem a kondicionérem.

Suchý šampon

Suchý šampon je skvělý pomocník, pokud se vám vlasy rychle mastí. Suchý šampon naneste na vlasy od kořínků až po konečky. Vlasy pak vyčešte a můžete je upravit jako obvykle.

Správná péče o poškozené vlasy může pomoci obnovit jejich zdravý vzhled. Dodržujte základní kroky péče a dopřejte si pravidelné ošetření vlasů doma.


Redakce radí: Nechte se inspirovat zajímavými články, tipy a nápady, inspirace není nikdy dost.


Další články autora

Zanechat komentář